marți, 29 mai 2012

UE ar putea deschide linii de finanţare pentru infrastructura din sănătate


Uniunea Europeană ar putea deschide, din exerciţiul financiar 2014-2020, noi linii de finanţare pentru infrastructura de sănătate apreciind, în acest context, că România trebuie să fie pregătită pentru aceste oportunităţi cu proiecte specifice, a declarat parlamentarul european Norica Nicolai, potrivit Agerpres.
Deputatul european a explicat că este vorba de proiecte care au ca obiect construirea unor spitale, policlinici sau centre de medicină de urgenţă noi, în contextul în care unele unităţi sanitare româneşti sunt vechi de 70 de ani, iar în altele se menţine pericolul unor infecţii intraspitaliceşti. Problema a fost discutată cu comisarul european pentru sănătate John Dalli şi cu secretarul de stat Raed Arafat.
"Liniile de finanţare din 2014-2020 vor permite finanţarea unor spitale,policlinici, alte tipuri de unităţi spitaliceşti, din fonduri europene. Pentru România va fi un foarte mare câştig. După ce noi vom contura această proiecţie bugetară la Bruxelles, vom începe o campanie în ţară pentru a da posibilitatea comunităţilor să înceapă pregătirea acestor proiecte de accesare de fonduri europene", a spus parlamentarul european Norica Nicolai.

Deputatul european a precizat că singura soluţie pentru autorităţi este accesarea fondurilor europene, în condiţiile în care contractarea de împrumuturi pentru investiţii nu mai poate reprezenta o alternativă pentru primării sau consilii judeţene.
Știre preluată de la: Capital

Niciun comentariu: