miercuri, 30 mai 2012

CE: Recomandări referitoare la Procedura privind deficitul excesiv


Comisia Europeană (CE) a prezentat Consiliului, miercuri, trei propuneri referitoare la Procedura privind deficitul excesiv (EDP).
În primul rând, Comisia recomandă abrogarea de către Consiliu a EDP în cazul Bulgariei și Germaniei, astfel cum se prevede la articolul 126 alineatul (12) din Tratat. În luna martie, Bulgaria și Germania au notificat că deficitul public pe 2011 se situa sub 3% din PIB. După validarea acestor cifre de către Eurostat la 23 aprilie 2012 și având în vedere previziunile Comisiei din primăvara anului 2012 conform cărora aceste deficite vor rămâne sub 3% din PIB în mod durabil, Comisia a ajuns la concluzia că aceste țări și-au corectat deficitele excesive.
În al doilea rând, după ce a ajuns la concluzia că Ungaria a adoptat măsurile necesare pentru a-și corecta deficitul excesiv, în conformitate cu Recomandarea Consiliului din 13 martie 2012, Comisia Europeană a adoptat o propunere de decizie a Consiliului de ridicare, în cazul Ungariei, a suspendării angajamentelor privind Fondul de coeziune.
Mai precis, în evaluarea efectuată, Comisia a concluzionat că se preconizează atingerea obiectivului privind deficitul bugetar stabilit la 2,5% din PIB pentru 2012 și că deficitul bugetar 2013 ar trebui să fie cu mult inferior valorii de referință de 3% din PIB, în pofida unei ușoare degradări a mediului macroeconomic, după cum se arată în previziunile Comisiei din primăvara 2012.
Comisia Europeană (CE) a adoptat, miercuri,  un pachet de recomandări privind măsurile bugetare și reformele economice menite să sporească stabilitatea financiară, să stimuleze creșterea economică și să creeze locuri de muncă în Uniunea Europeană (UE).
Sursa: Comisia Europeană

Niciun comentariu: