miercuri, 9 mai 2012

CE: Consultare publică privind prioritățile cetățenilor europeni


Comisia Europeană (CE) a lansat cea mai amplă consultare publică de până în prezent și invită cetățenii europeni să stabilească prioritățile pentru viitor
Consultarea va fi deschisă timp de patru luni, până la 9 septembrie, perioadă în care cetățenii vor fi invitați să se exprime cu privire la obstacolele cu care se confruntă în exercitarea drepturilor conferite de statutul de cetățean european, atunci când călătoresc în Europa, votează, candidează la alegeri sau fac cumpărături online.
Acest exercițiu vine în întâmpinarea Anului european al cetățenilor, 2013. Răspunsurile primite din partea publicului vor contribui direct la stabilirea priorităților politice ale Comisiei și vor sta la baza raportului din 2013 privind cetățenia Uniunii, care va fi prezentat exact peste un an, și anume la 9 mai 2013.
Comisia Europeană a adoptat, în 2010, primul raport privind cetățenia Uniunii, care cuprindea o listă cu 25 de acțiuni concrete menite să soluționeze problemele cu care se confruntă cetățenii europeni în exercitarea drepturilor lor.
Cu toate acestea, mulți cetățeni se confruntă în continuare cu obstacole atunci când își exercită drepturile de care beneficiază ca cetățeni europeni. Prin urmare, Comisia dorește să afle detalii legate de aceste probleme cu care cetățenii se pot confrunta atunci când se deplasează în Uniunea Europeană pentru a desfășura activități profesionale, a efectua studii, a-și petrece vacanțele, a-și exercita drepturile electorale sau drepturile de care beneficiază în calitate de consumatori. De asemenea, Comisia dorește să afle care este imaginea Uniunii Europene pe care cetățenii ar dori să o vadă până în 2020.
Sursa: Reprezentanța Comisiei

Niciun comentariu: