miercuri, 16 mai 2012

"Europa pe teren" a câștigat ediția 2012 a premiului Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni


Premiul întâi la ediția 2012 a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni a revenit proiectului media "Europa pe teren" al unor tineri din Grecia, acordat în cadrul ceremoniei din 15 mai a.c. de la Aachen.
Cel de-al doilea premiu a fost acordat programului de schimburi pentru studenți Erasmus: "Europa în școli" (Republica Cehă), iar cel de-al treilea câștigător a fost proiectul "Pe bicicletă spre casă" (Ungaria), un film documentar de călătorie.
Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni se acordă anual proiectelor care conțin concepte care pot servi la dezvoltarea unei comunități și identități europene comune în rândul tinerilor.
Premiul întâi a fost acordat de Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cel de-al doilea a fost acordat de fostul președinte al Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, iar cel de-al treilea premiu a fost înmânat de primarul orașului Aachen, Marcel Philip. 
'Europa pe teren' este un proiect media inovativ al tinerilor, prin care echipe multiculturale cuprinzând peste 50 de tineri jurnaliști și fotografi amatori sunt trimise în 10 capitale europene. Tinerilor participanți le sunt acordate patru zile în care să scrie articole și să creeze galerii foto pe subiecte legate de cultura și societatea europeană.
Toate contribuțiile sunt editate apoi de jurnaliști profesioniști și publicate, in șase limbi, in revista europeană online www.cafebabel.com. Proiectul urmărește să îmbunătățească înțelegerea între cetățenii europeni, făcând Europa mai concretă pentru tinerii săi cetățeni și urmărește să folosească forme inovative de jurnalism european.     
Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: