marți, 29 mai 2012

Săptămâna aceasta la PE: ACTA, tahografele, chat Facebook


Deputaţii europeni vor aborda săptămâna aceasta câteva propuneri ce vor încurajarea creșterii economice, precum obligațiunile de proiect și finanțarea creării de locuri de muncă. Câteva comisii își vor prezenta opiniile despre ACTA, iar Mario Draghi va veni la Parlament în calitatea sa de șef al Comitetului european pentru risc sistemic.
Joi, comisia pentru bugete va vota un acord privind obligațiunile de proiect la care au ajuns săptămâna trecută Parlamentul European și Consiliul. Conform acestuia, 230 de milioane de euro vor fi investite în proiecte din domeniul transportului, energiei și tehnologiei informației.
Comisia pentru afaceri regionale ca dezbate marți investirea a 82 de milioane de euro din fondurile structurale în proiecte dedicate creării de locuri de muncă.
În contextul instabilității sectorului bancar, șeful Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, va prezenta joi deputaţilor europeni de la comisia pentru afaceri economice rezultatele activității Comitetului european pentru risc sistemic.
Câteva comisii parlamentare își vor prezenta opiniile despre ACTA. Comisia pentru afaceri juridice va vota asupra compatibilității ACTA cu drepturile UE (miercuri), comisia pentru libertăți civile va vota asupra compatibilității acordului cu drepturile fundamentale (joi), iar comisia pentru industrie se va pronunța  în legătură cu impactul asupra industriei UE. Aceste opinii vor fi trimise comisiei pentru comerț internațional, care va vota recomandarea finală în iunie.
Alte voturi importate (joi): o zonă feroviară unică; reguli mai stricte privind tahografele din camioane pentru combaterea fraudei și respectarea orelor de odihnă; reforma politicii din domeniul pescuitului.
Deputaţii europeni și parlamentari de la delegația ACP (Africa, Caraibe și Pacific) se reunesc de luni până miercuri în Danemarca pentru a discuta despre Libia, Sudan, minerit, schimbările climatice, agricultură și volatilitatea prețurilor.
Nu ratați chat-ul pe Facebook cu Gabi Zimmer, președinta Grupului Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică, miercuri de la 9.45 CET!
Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: