vineri, 30 martie 2012

Un proiect din România printre câștigătorii premiilor eTwinning

Peste 500 de cadre didactice se reunesc la Berlin, în perioada 29-31 martie, pentru a sărbători cele mai bune proiecte eTwinning ale anului, în care au fost implicate școli din Italia, Regatul Unit, Polonia, Franța, Turcia, Spania, Țările de Jos, Republica Cehă, Grecia, România, Portugalia și Slovenia.

Ajuns în cel de-al optulea an, programul eTwinning al Comisiei Europene (CE) implică peste 155 000 de profesori din 31 de țări care utilizează tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) pentru a realiza proiecte educaționale transfrontaliere.

„eTwinning este mult mai mult decât un simplu instrument online de promovare a TIC în școli. Programul a creat o comunitate la nivelul de bază și a devenit un catalizator al schimbării în multe școli. Iar acest lucru s-a întâmplat grație entuziasmului a mii de cadre didactice și de elevi. Comisia a propus extinderea eTwinning ca parte a noului program «Erasmus pentru toți» 2014-2020, pentru a-l transforma într-o platformă pentru toate școlile implicate în proiecte de cooperare transfrontalieră cu sprijin din partea UE”, a declarat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret.

Cele șase proiecte câștigătoare au fost selectate din peste 300 de propuneri și se împart în trei categorii de vârstă: 4-11, 12-15 și 16-19 ani. Fiecare dintre proiecte este un exemplu de practică inovatoare în care cel puțin două școli din țări diferite învață împreună într-un mod nou și creativ.

Premiile eTwinning au și categorii separate pentru învățarea de limbi străine, respectiv pentru franceză și spaniolă, precum și un premiu special, „Marie Skłodowska-Curie”, care recompensează proiecte științifice. Acesta din urmă este sponsorizat de Biroul Național de Asistență pentru proiecte eTwinning din Franța și de cel din Polonia.

eTwinning utilizează servicii, instrumente și suport auxiliar pe bază de TIC pentru a facilita formarea de parteneriate între școli în orice domeniu.

Sursa: Reprezentanța Comisiei

Niciun comentariu: