joi, 29 martie 2012

Daciana Sârbu: Ajutoarele alimentare trebuie menţinute în bugetul multianual al UE

Eurodeputata Daciana Sârbu a solicitat Comisiei Europene (CE) să garanteze că programul de acordare a ajutoarelor alimentare pentru persoanele defavorizate va fi în continuare finanţat din surse UE şi va fi inclus în noul cadru financiar multianual.

Declaraţia a fost susţinută în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterilor cu reprezentanţii CE pe tema viitorului acestui program dupa 2013.

„Discuţiile referitoare la viitorul cadru financiar multianual au deja loc, dar continuarea acestui program nu este încă abordată public. De aceea, rog Comisia să stabilească unde anume va putea fi încadrat acest program în viitorul cadru financiar multianual, dar mă opun cu tărie oricarei tentative de impunere a co-finanţării naţionale”, a subliniat eurodeputata, care a amintit că peste 18 milioane de cetăţeni europeni au beneficiat de alimente prin acest program.

Acordul la care s-a ajuns în urma negocierilor inter-instituţionale a fost păstrarea programului „alimente pentru persoanele cele mai defavorizate” cu aceeaşi finanţare din bugetul Uniunii până în anul 2013, însă unele state membre s-au exprimat în favoarea eliminării complete a acestui mecanism dincolo de anul 2013. „Sărăcia în Uniunea Europeană a fost adâncită de criza economică. Ar fi inuman să renunţăm la acest program într-o perioadă care se anunţă tot mai dificilă. Sărăcia nu va disparea, ca prin minune, în 2013, deci nu avem voie să abandonam un ajutor atat de necesar, a declarat Daciana Sârbu.

Niciun comentariu: