vineri, 30 martie 2012

CE a lansat o consultare publică privind modernizarea normelor UE în materie de insolvență

Comisia Europeană (CE) a lansat o consultare publică privind modernizarea normelor UE în materie de insolvență, iar rezultatele consultării vor stabili dacă și în ce mod regulamentul existent trebuie revizuit pentru a stimuli întreprinderile și piața unică europeană.

Comisia consultă întreprinderile mici și mari, persoanele care desfășoară activități independente, practicienii din domeniul insolvenței, autoritățile judiciare, autoritățile publice, creditorii, cadrele universitare și publicul larg cu privire la experiența lor în materie de insolvență, în special în procedurile transfrontaliere de insolvență. Răspunsurile lor vor ajuta Comisia să stabilească dacă și în ce mod cadrul legal actual ar trebui îmbunătățit și modernizat.

Consultarea este deschisă până la 21 iunie 2012.

Normele existente datează din 2000 și stabilesc modul în care procedurile în caz de faliment – al întreprinderilor sau ale persoanelor fizice – ar trebui coordonate între mai multe țări ale UE.

În 2010, în UE un număr total de 220 000 de întreprinderi au intrat în lichidare, ceea ce înseamnă că, zilnic, și-au încetat activitatea circa 600 de întreprinderi din Europa. Această tendință a continuat să se înregistreze și în 2011.

Sursa: Reprezentanța Comisiei

Niciun comentariu: