luni, 12 martie 2012

Fonduri europene pentru centre Europe Direct

Reprezentanta Comisiei Europene (RCE) în România va lansa în anul 2012 un apel pentru propuneri de proiecte în vederea acordării de subvenții pentru acțiuni în scopul selectării organizațiilor eligibile pentru găzduirea centrelor de informare publică, denumite în mod colectiv „Rețeaua de informare Europe Direct”, începând cu anul 2013.

La nivel european, există o gamă largă de organizații gazdă, de la administrațiile naționale, locale și regionale până la ONG-uri și bibliotecile locale.

În anul 2012, Reprezentanțele Comisiei Europene vor organiza cereri de propuneri în toate statele membre pentru a selecta organizațiile care urmează să găzduiască cea de-a treia generație de centre Europe Direct, începând cu anul 2013.

Scopul general rămâne acela de a facilita accesul tuturor cetățenilor, atât din mediul rural cât și din cel urban, la informații despre Uniunea Europeană, prin intermediul unei rețele de centre distribuite in mod echilibrat din punct de vedere geografic.

Data estimată pentru publicarea cererii de propuneri: lunile mai sau iunie 2012.

Deoarece subvențiile sunt cheltuieli suportate din bugetul Uniunii, este posibil ca acestea să nu fie acordate înainte de adoptarea unui act de bază. În plus, subvențiile sunt supuse aprobării bugetului de către autoritatea bugetară.

Sursa: Reprezentanța Comisiei

Niciun comentariu: