joi, 22 martie 2012

Richard Howitt despre drepturile omului: UE trebuie să învețe din greșelile din trecut

Uniunea Europeană (UE) ar trebui să evite standardele duble, să învețe din greșelile trecutului și să-și fixeze obiective clare privind drepturile omului înainte de a încheia acorduri cu alte țări, a spus eurodeputatul Richard Howitt), a cărui recomandare privind drepturile omului în UE a fost dezbătută marți.

Propunerea de raport a lui Howitt cere UE să fie consecventă și să evite standardele duble în politica privind drepturile omului și în cea privind relațiile externe. Raportorul salută revizuirea drepturilor omului în UE în comunicarea comună din 2012. Raportul va fi dezbătut și votat în plen în aprilie.

Există diferențe mari între ce spunem și ce suntem pregătiți să facem practic. Critic în raport faptul că UE încă negocia un acord comercial consolidat cu Gaddafi cu puțin timp înainte ca Franța și Regatul Unit să bombardeze Libia”, a declarat Richard Howitt.

Potrivit lui Richard Howitt, există eurodeputați care spun că alianțele politice și beneficiile comerciale contează mai mult decât respectarea drepturilor omului.

Acesta a ad[ugat că revizuirea situației drepturilor omului reprezintă o șansă pentru ca Parlamentul European să își aducă aportul.

Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: