luni, 23 aprilie 2012

UE: Buget de un milliard de euro pentru acțiunile umanitare, în 2011


Volumul de ajutor umanitar oferit de Uniunea Europeană (UE) s-a triplat, doar în 2011 bugetul anual alocat acţiunilor în acest domeniu fiind de un miliard de euro.
Sprijinul furnizat de UE include asistenţă de urgenţă (medicamente, alimente, apă) şi ajutor pe termen lung pentru persoanele aflate în tabere de refugiaţi (grupuri sanitare, şcoli, etc).
În 2011, proiectele finanţate de UE au ajutat circa 160 000 de copii din regiunea Sahel (Africa), care sufereau de subnutriţie, precum şi victimele crizelor din Haiti, Libia, Japonia, Yemen, Somalia şi din alte regiuni ale lumii.
Circa 200 de organizaţii de ajutor umanitar, printre care o serie de agenţii ONU şi organizaţii neguvernamentale, reprezintă canalele prin care ECHO distribuie ajutorul furnizat de UE pentru intervenţii în situaţii de criză.
UE este cel mai important donator de ajutor umanitar din lume. Împreună cu ţările membre, Uniunea Europeană contribuie cu mai mult de jumătate din volumul de ajutor acordat oficial la nivel mondial.
Sursa: Comisia Europeană

Niciun comentariu: