joi, 19 aprilie 2012

Ministerul Afacerilor Europene organizează o dezbatere cu reprezentanţi ai firmelor de consultanţă pe tema absorbţiei de fonduri europene

Ministerul Afacerilor Europene organizează joi, 19 aprilie 2012, o întâlnire cu reprezentanţi ai unor firme de consultanţă cu experienţă în realizarea de proiecte finanţate din fonduri structurale şi de coeziune.

Întrevederea urmăreşte clarificarea rolului şi contribuţiei pe care le pot avea aceste firme în îmbunătăţirea procesului de absorbţie a fondurilor europene atât în actuala perioadă de programare 2007-2013, cât şi în perspectiva viitorului cadru financiar, 2014-2020.

În acest fel, Ministerul Afacerilor Europene îşi continuă seria de reuniuni cu diverse categorii de actori implicaţi în procesul de implementare a programelor operaţionale: reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai băncilor, ai partenerilor sociali, ai mass-media etc.

Principalul subiect abordat vizează intensificarea folosirii asistenţei tehnice finanţate prin programele operaţionale în scopul coordonării instrumentelor structurale la nivel orizontal şi sectorial.

Totodată, va fi pusă în discuţie posibilitatea constituirii unui grup al actorilor reprezentativi din piaţa de consultanţă care să sprijine Ministerul Afacerilor Europene în luarea unor decizii strategice legate de procesul de absorbţie al fondurilor europene.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Niciun comentariu: