miercuri, 25 aprilie 2012

Herman Van Rompuy la Bucureşti: Valorificarea fondurilor UE este de o importanţă crucială


Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat miercuri, la Bucureşti, că valorificarea fondurilor UE este de o importanţă crucială şi că depăşirea "punctelor slabe" pe care România le are din acest punct de vedere necesită mai multă activitate în ceea ce priveşte "eficienţa Guvernului şi reforma întreprinderilor de stat".
"Valorificarea fondurilor Uniunii Europene este de o importanţă crucială. Avem nevoie de mai mult progres pentru a putea obţine şi procesa fondurile care sunt destinate pentru ţară, în bugetul Uniunii Europene, după progresul care s-a înregistrat deja. Parlamentul European tocmai a convenit asupra unui nou instrument care va ajuta România în continuare. Banca Europeană de Investiţii se va implica şi desigur Europa poate să facă asta. Depăşirea punctelor slabe va necesita mai multă activitate, mai ales în ce priveşte eficienţa Guvernului şi reforma întreprinderilor de stat", a punctat Van Rompuy, în declaraţia susţinută la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că primul subiect în discuţiile avute cu preşedintele Traian Băsescu a vizat teme economice.

"Preşedintele Băsescu mi-a prezentat măsurile pe care România le-a luat în ultimii ani pentru a depăşi criza, decizii dificile pentru a readuce încrederea pieţelor, pentru a consolida bugetul şi pentru a implementa reforme structurale. Aceste decizii au produs rezultate. După o recesiune dură s-a revenit la o creştere care ne aşteptăm să continue în acest an şi în anul următor. FMI se aşteaptă la o creştere de 1,5% în 2012 şi chiar mai mult în 2013 - 2016, până la 3,5% sau chiar 4%. Vreau să încurajez noul guvern şi premierul său în continuarea eforturilor lor. Ele sunt indispensabile, aceste eforturi, pentru viitorul României şi pentru poporul român", a spus preşedintele Consiliului European.
Știre preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: