miercuri, 11 aprilie 2012

Guvernul a extins lista proiectelor UE prioritare la 150 de lucrări şi a urcat finanţarea la 14 miliarde euro

Guvernul a extins lista proiectelor finanţate de către Uniunea Europeană şi considerate prioritare de către partea română, de la 100 la 150 lucrări, valoarea totală a finanţării crescând de la aproximativ 8 miliarde euro la 14 miliarde euro, decizie aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Lista a fost modificată prin eliminarea a 13 proiecte considerate nerelevante din punct de vedere al creşterii gradului de absorbţie a fondurilor UE şi adăugarea altor 63 de proiecte din domeniul transporturilor (în principal legate de coridorul IV paneuropean), energiei, mediului, a declarat agenţiei Mediafax ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Printre proiectele adăugate se află şi unele lucrări finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR).

Lista proiectelor a fost stabilită de Guvern la sfârşitul anului trecut, majoritatea dintre acestea fiind atunci la un stadiu de execuţie cu puţin peste 0%. Pentru multe dintre aceste proiecte, semnate în intervalul 2009-2011, Executivul s-a angajat să ridice gradul de execuţie aproape de 50%, dacă termenul de finalizare nu expiră chiar în acest an. Conform calendarului, proiectele trebuie finalizate în perioada 2012-2015.

Iniţial, a fost redactată o listă cu 70 de proiecte, extinsă ulterior la 100 proiecte.

Ştire preluată de la: Mediafax

Niciun comentariu: