vineri, 20 aprilie 2012

PE: Din cele 6,5 milioane de pașapoarte biometrice care circulă în Franța, până la 1.000.000 sunt false

Parlamentul European (PE) cere Comisiei Europene (CE) să ia în considerare reevaluarea regulilor privind emiterea pașapoartelor biometrice în UE, în contextul numeroaselor cazuri de fraudă.

Conform estimărilor citate de deputații europeni, între 500.000 și 1.000.000 din cele 6,5 milioane de pașapoarte biometrice ce se află în circulație în Franța sunt false. Conform unui studiu făcut de guvernul local din Roermond, Olanda, 21% din amprente sunt ne-verificabile.

Pașapoartele biometrice au fost introduse în 2004 pentru combaterea fraudei. În contextul cazurilor de fraudă, deputaţii europeni cer Comisiei Europene să ia în considerare reevaluarea regulilor privind emiterea de pașapoarte biometrice în UE.

În cadrul unei revizuiri a sistemului biometric făcută în 2008, Parlamentul European a identificat mai multe puncte slabe: fiabilitatea şi utilitatea luării de amprente în cazul copiilor şi al persoanelor în vârstă; încrederea care poate fi acordată procesului de colectare a datelor biometrice; posibilele deficienţe ale sistemelor de identificare şi rata erorii în diverse state membre; disparităţile existente în ceea ce priveşte documentele care trebuie furnizate şi modalitatea de emitere a documentelor respective.

Parlamentul European a sugerat în 2008 o perioadă de trei ani pentru revizuirea sistemului și a cerut Comisiei să facă studii ce ar trebui să fie gata în momentul de față.

Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: