miercuri, 18 aprilie 2012

Monica Macovei cere încetarea situațiilor de conflicte de interese din Consiliul de Administrație al EFSA

Eurodeputata Monica Macovei a solicitat Comisiei Europene (CE), miercuri, 18 aprilie, să precizeze ce măsuri preconizează să adopte pentru a evita și opri posibilele conflicte de interese pentru membrii Consiliului de Administrație al Agenției Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), care au interese legate de industria din domeniul în care lucrează.

“Am precizat că, odata cu nominalizările pentru Consiliul de Administrație al EFSA pentru anul 2012, au fost dezvăluite de ONG-uri și presă mai multe potențiale conflicte de interese, în cazul unor candidați. Două dintre cazurile semnalate sunt: Irin Mella Frewen, un fost lobbyist Monsanto, companie care activează în domeniul agriculturii și Jiri Ruprich, membru al Comitetului Științific al Institutului Danone Cehia, în prezent membru al Consiliului de administrație al EFSA, nominalizat pentru un nou mandat”, precizează Monica Macovei.

Pe 27 martie 2012, Comisia de control bugetar a Parlamentului European (PE) a votat propunerile eurodeputatei Monica Macovei privind amânarea descărcării de gestiune a trei Agenții europene, în principal din cauza posibilelor conflicte de interese semnalate, a eșecului acestora de a preveni și gestiona conflictele de interese. Este vorba despre Agenția Europeană pentru Mediu, Agenția Europeană pentru Medicamente și Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Votul în plenul Parlamentului European este programat în luna mai.

Sursa: http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1146

Niciun comentariu: