joi, 19 aprilie 2012

CE identifică noi posibilități pentru o redresare a UE generatoare de locuri de muncă

Comisia Europeană (CE) a prezentat o serie de măsuri concrete pentru impulsionarea creării de locuri de muncă, în contextul în care șomajul în Uniunea Europeană (UE) atinge niveluri-record, iar perspectivele economice pentru următoarele luni sunt sumbre.

Propunerea se concentrează asupra cererii de noi locuri de muncă și stabilește modalități prin care statele membre să încurajeze angajarea de lucrători prin reducerea impozitării veniturilor salariale sau printr-o mai bună sprijinire a întreprinderilor nou înființate.

Comunicarea privind politica în domeniu subliniază necesitatea creșterii ocupării forței de muncă și dimensiunii sociale a guvernanței UE și stabilește modalități de implicare mai aprofundată a reprezentanților angajatorilor și lucrătorilor în stabilirea priorităților UE.

Pachetul privind ocuparea forței de muncă îndeamnă statele membre să-și consolideze politicile naționale de ocupare a forței de muncă. Comunicarea stabilește, de asemenea, domeniile-cheie care necesită o reformă, astfel încât piețele muncii să devină mai dinamice și mai incluzive și, astfel, mai rezistente la schimbările economice.

În sfârșit, pachetul privind ocuparea forței de muncă pregătește terenul pentru o mai bună coordonare și monitorizare a politicilor de ocupare a forței de muncă la nivelul UE, în conformitate cu principiile UE de guvernanță economică.

Din 2013, ca parte a semestrului european, Comisia intenționează să introducă o „tabelă de marcaj” pentru a păstra evidența progresului statelor membre în procesul de punere în aplicare a planurilor naționale privind locurile de muncă.

Pachetul va fi discutat în cadrul unei conferințe la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă, ce va avea loc la 6-7 septembrie și este menită să mobilizeze toți partenerii în vederea punerii în aplicare a măsurilor anunțate.

Sursa: Reprezentanța Comisiei

Niciun comentariu: