vineri, 20 aprilie 2012

România găzduiește Conferința Ministerială a Procesului Bologna

Ministrul educației, Cătalin Baba, a susținut, vineri, o conferință de presă pe tema Conferinței Ministeriale a Procesului Bologna care va avea loc în România, în perioada 26-27 aprilie.

Scopul acestor conferințe ministeriale bianuale este de a stabili direcțiile politice ale Procesului Bologna.

La evenimentele ministeriale de săptămâna viitoare vor participa, printre alții, Androulla Vassiliou - comisarul european pentru Educație, Eduardo Ochoa - subsecretarul pentru învățământ superior din SUA, Igor Remorenko - viceministrul Federației Ruse, Omar Arias - economistul șef al Băncii Mondiale, Karlheinz Tochterle - ministrul educației din Austria, Francesco Profumo - ministrul educației din Italia, Mohammad Alohali - ministrul adjunct din Arabia Saudita și David Willets - ministrul pentru Universități și Știință al Marii Britanii.

În perioada 26-27 aprilie, România va gazdui, la Palatul Parlamentului, a opta ediție a Conferinței Ministeriale a Procesului Bologna și a treia ediție a Bologna Policy Forum. Evenimentul este organizat și sprijinit de Secretariatul Bologna Follow-Up Group (BFUG), care în acest moment este găzduit tot de România. Bugetul României pentru organizarea acestei conferințe este de 256.000 de euro, a declarat ministrul Cătălin Baba.

România este semnatară a Declarației de la Bologna din 1999, iar în această calitate țara noastră a preluat în legislația natională instrumentele și institutiile Procesului Bologna. Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) este listata în Registrul European al Asigurării Calitatii (EQAR), potrivit MECTS.

Știre preluată de la: Hotnews

Niciun comentariu: