marți, 24 aprilie 2012

CE: Piaţa unică la 20 de ani - concursul „Generaţia 1992”


Tinerii născuți în anul 1992 pot participa, până la data de 9 septembrie 2012, la concursul „Generaţia 1992” organizat de către Comisia Europeană (CE).
Până la data de 9 septembrie, concurenţii născuţi în 1992 pot trimite videoclipuri, fotografii, benzi desenate, eseuri sau aplicaţii smartphone despre ce a însemnat piaţa unică pentru generaţia lor.
Juriul va selecţiona 20 de finalişti, care vor câştiga o excursie la Bruxelles. Aceasta va avea loc în luna octombrie şi le va oferi câştigătorilor prilejul de a participa la ceremonia de acordare a premiilor, care vor consta în abonamente pe căile ferate europene, aparate foto digitale, iPoduri şi cupoane de cumpărături.
Ceremonia va fi oficiată în cadrul unei conferinţe având ca temă noile modalităţi de dezvoltare a zonei fără frontiere din Europa, programată să se desfăşoare la Bruxelles, în perioada 15-20 octombrie.
Comisia intenţionează, de asemenea, să înainteze propuneri de eliminare a ultimelor obstacole care continuă să împiedice libera circulaţie a persoanelor, serviciilor şi mărfurilor în Europa. Acestea vor veni în completarea celor 12 măsuri prioritare pe care Comisia le-a propus anul trecut, în luna aprilie.
Sursa: Comisia Europeană

Niciun comentariu: