luni, 8 august 2011

UE are în vedere noi sancţiuni împotriva Siriei

Uniunea Europeană (UE) are în vedere noi sancţiuni împotriva Siriei, după interdicţia acordării de vize şi îngheţarea averilor care au vizat circa 40 de indivizi şi societăţi apropiate regimului de la Damasc, au informat luni surse oficiale europene, relatează AFP.

În timp ce prelungirea sancţiunilor existente împotriva unor persoane noi şi, eventual, a unor noi societăţi, se află în faza de studiu, serviciul diplomatic european a fost însărcinat să pregătească până la începutul lunii septembrie o 'listă de opţiuni pentru a fi adăugate celor care sunt în prezent în vigoare', a declarat un diplomat european.

Anumite state, precum Germania, au lansat ideea de sancţiuni economice care ar putea să includă un embargo asupra petrolului şi gazului, a sursa citată. Altele, cum ar fi Marea Britanie, au afirmat că aceasta este o opţiune 'care poate fi luată în considerare'.

În acest moment, în cadrul discuţiilor între ambasadorii celor 27 de state membre la Bruxelles, nicio ţară nu s-a opus public unor sancţiuni economice, însă unii au preferat să pledeze pentru alte măsuri, cum ar fi un embargo asupra 'bunurilor cu dublă utilizare' susceptibile de a putea fi deturnate pentru continuarea represiunii, au adăugat surse europene.

Ştire preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: