joi, 25 august 2011

APDRP: 62,5 milioane de euro disponibili pentru investiţii de prevenire a inundaţiilor

În perioada 1 septembrie - 31 octombrie 2011, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va primi cereri de finanţare pentru "Lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor" (Măsura 125, submăsura c). Fondurile nerambursabile disponibile pentru investiţiile aferente submăsurii 125 c vor fi de 62.500.000 de euro. Din această sumă, 20% reprezintă contribuţia Guvernului României de la bugetul de stat, iar 80% contribuţia Uniunii Europene.

Depunerea cererilor de finanţare aferente Măsurii 125, submasura c, se va face la Oficiile Judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP), zilnic, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este luni, 31 octombrie 2011, ora 12:00.

Fondurile pot fi solicitate prin submăsura 125 c, de către comune şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva (RNP) pentru investiţii eligibile precum refacerea sistemului de diguri, a albiilor pâraielor, a bazinelor de acumulare, a structurilor de oprire a scurgerilor de apă. De asemenea, sunt finanţate şi investiţii în reţeaua de canale, a stăvilarelor cu rol de atenuare a viiturilor, consolidarea terenurilor cu risc de alunecări de teren, lucrări de desecare pentru eliminarea excesului de apă survenit în urma inundaţiilor, lucrări de corectare a torentelor.

Pentru a primi finanţare nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent acestei submăsuri de finanţare. Acesta poate fi descărcat gratuit de pe pagina de internet a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, www.apdrp.ro.

Sursa: APDRP

Niciun comentariu: