marți, 23 august 2011

MAE: Românii pot semnala prin email abuzuri privind accesul pe piaţa muncii din Spania

Cetăţenii români pot semnala eventuale cazuri de abuz privind accesul pe piaţa muncii din Spania la adresa de email mihaela.nica@embajadaderumania.es, iar Ambasada României la Madrid va transmite aceste solicitări, pentru clarificări, autorităţilor spaniole, a precizat MAE, informează NewsIn.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin Ambasada României la Madrid, se află în contact permanent cu autorităţile spaniole pentru a asigura o implementare corectă a măsurilor decise de Guvernul de la Madrid de a reintroduce restricţii pe piaţa internă a muncii pentru cetăţenii români.

Ambasada României la Madrid, prin ataşatul de muncă, reprezintă punctul de contact pentru sesizarea şi centralizarea solicitărilor ori a sesizărilor venite din partea cetăţenilor români pe această temă, solicitările urmând a fi transmise, pentru clarificări, Ministerului spaniol al Muncii şi Imigraţiei, arată MAE.

De asemenea, Ministerul de Externe precizează că, în vederea sesizării autorităţilor spaniole privind eventuale cazuri de abuz, este necesară transmiterea către Ambasada României la Madrid, la adresa mihaela.nica@embajadaderumania.es (tel. 0034.913.507.356) a detaliilor concrete pe care se fundamentează cererea respectivă (persoană afectată, demersurile oficiale efectuate, data la care a avut loc discuţia cu funcţionarul spaniol, motivaţia prezentată de acesta) pentru ca solicitării respective să i se poată da curs.

Ambasada României la Madrid a răspândit aceste informaţii în rândul membrilor comunităţii româneşti din Spania, împreună cu instrucţiunile de aplicare a deciziei Guvernului spaniol.

Ştire preluată de la: Realitatea.net

Niciun comentariu: