miercuri, 24 august 2011

Judeţele din Ungaria pierd controlul asupra fondurilor europene în urma unei erori administrative

Noul sistem de împărţire teritorială din Ungaria a pierdut dreptul de a dispune de fondurile pentru dezvoltare regionala de la Uniunea Europeană, dupa ce guvernul de la Budapesta nu a notificat la timp autorităţile europene cu privire la modificările făcute în sistemul administrativ, potrivit Budapest Business Journal. Publicaţia arată că guvernul maghiar nu a notificat până la începutul anului autorităţile de la Bruxelles că pe viitor va atrage fonduri pentru dezvoltare regională pe baza unui sistem de judeţe în loc de regiuni.

În urma reorganizării teritoriale, administrarea fondurilor europene a trecut de la regiuni la judeţe, însă în urma acestei erori administrative cele din urmă nu vor putea dispune de fonduri UE, ci doar de finanţare de la bugetul de stat. Absorbţia fondurilor UE pentru dezvoltare va continua să rămână în sarcina Consiliilor de Dezvoltare Regională.

Andras Tallai, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, a recunoscut eroarea, însă a precizat că menţinerea puterii de decizie cu privire la fondurile UE pentru dezvoltare la nivel regional nu va pune piedici în distribuţia lor. El a adăugat că în perioada 2012-2013 Consiliile de Dezvoltare Regională vor continua să coordoneze aceste fonduri de la UE, însă după alegerile locale din 2014 modificările aduse sistemului de administrare teritorială vor fi implementate pe deplin.

Ştire preluată de la: Hotnews

Niciun comentariu: