marți, 2 august 2011

Numărul muncitorilor est-europeni care au emigrat în Olanda din 2004 depăşeşte estimările

Numărul muncitorilor din centrul şi estul Europei care au emigrat în Olanda în ultimii şapte ani depăşeşte cu mult estimările autorităţilor, a afirmat Guvernul olandez, citat de Radio Netherlands în pagina electronică.

În 2004, Biroul pentru Analize de Politică Economică (CPB) a estimat că între 7.000 şi 15.000 de persoane din noile state membre ale Uniunii Europene se vor muta în Olanda până în 2006. Acest număr se adaugă celor 10.000 de muncitori sezonieri obişnuiţi.

Cu toate acestea, la începutul lui 2008, cel puţin 100.000 de est-europeni se aflau în Olanda, potrivit estimărilor, şi aproape 200.000 erau înregistraţi la autorităţile olandeze la începutul acestui an. Numărul real al muncitorilor imigranţi este dificil de apreciat, deoarece mulţi nu sunt înregistraţi.

Ministrul Afacerilor Sociale, Henk Kamp, subliniază că muncitorii străini sunt bineveniţi, cât timp sunt capabili să-şi asigure existenţa. El afirmă că un număr limitat de imigranţi est-europeni cer ajutoare sociale, dar recunoaşte că acesta este în creştere. În primăvară, el a anunţat măsuri mai stricte în legătură cu persoanele din Polonia, România şi Bulgaria, pentru a combate această tendinţă.

Kamp consideră de asemenea că este un lucru negativ faptul că "sunt angajaţi tot mai mulţi imigranţi pentru muncă manuală sau necalificată, în timp ce sute sau mii de persoane care ar putea munci stau şi cer ajutoare sociale".

Ştire preluată de la: Mediafax

Niciun comentariu: