vineri, 19 august 2011

Preşedintele UE: Nu se întrevede o nouă recesiune în zona euro sau la nivel mondial

Zona euro sau economia mondială nu vor fi afectate de o nouă recesiune, în pofida încetinirii generale a ritmului de creştere, a declarat joi, la Oslo, preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

În privinţa scrisorii preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi a cancelarului german Angela Merkel, prin care i se cere să prezideze zona euro, Van Rompuy a arătat că exercită deja acest rol, dar că oficializarea acestuia revine viitorului summit al liderilor din regiune.

" Nu există nicio perspectivă de creştere economică negativă. Ritmul ar putea fi ceva mai lent decât aşteptările, dar nu anticipăm creştere economică negativă, recesiune ", a adăugat oficialul.

În privinţa preşedinţiei zonei euro, Van Rompuy a subliniat că a condus deja patru summit-uri ale miniştrilor din regiune, în 2010 şi 2011.

"Cancelarul Merkel şi preşedintele Sarkozy au propus că prezidez aceste reuniuni în mod regulat, dar fac deja acest lucru", a spus el, adăugând că la summit-ul zonei euro din octombrie va fi stabilită nouă arhitectură instituţională a guvernanţei economice a zonei euro.

Van Rompuy a făcut aceste declaraţii în condiţiile unui declin abrupt al burselor internaţionale, în urma unor date economice sub aşteptări din Statele Unite.

Ştire preluată de la: Mediafax

Niciun comentariu: