joi, 25 august 2011

MECMA: Cererile de finanţare UE a investiţiilor depăşesc de 3,4 ori bugetul alocat

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a primit peste 160 de cereri de finanţare UE pentru cel de al treilea apel de proiecte destinat “Investiţiilor productive în întreprinderile mari”, fiind solicitate fonduri nerambursabile de circa 1,35 miliarde lei.

Astfel, în cadrul acestui apel, au fost depuse un număr de 163 de cereri de finanţare. Valoarea totală a proiectelor depuse este de 3.398.933.200 lei, valoarea finanţării nerambursabile totale solicitate fiind de 1.356.479.389 lei (depăşind de circa 3,4 ori bugetul alocat). Bugetul acestui apel este de 400 milioane lei, buget stabilit în cadrul Comitetului de Monitorizare al POS CCE din octombrie 2010.

Valoarea maximă admisă a unei finanţări nerambursabile este de 20 milioane de lei.

Evaluarea cererilor de finanţare, care se va desfăşura în perioada următoare, implică trei etape: verificarea conformităţii administrative, verificarea eligibilităţii proiectelor şi solicitanţilor şi evaluarea tehnico – financiară.

Verificarea conformităţii administrative va fi efectuată de către personalul cu atribuţii în acest sens din cadrul Autorităţii de Management, verificarea eligibilităţii şi evaluarea tehnico – financiară fiind efectuate cu sprijinul unor experţi evaluatori externi, angajaţi în baza unui contract de asistenţă tehnică.

Sursa: Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA)

Niciun comentariu: