luni, 22 august 2011

Nu există semne de recesiune în Germania, susţine ministrul de finanţe

Nu există semne de recesiune în Germania, unde creşterea economică ar urma să fie de 3% în 2011, în ciuda unui al doilea trimestru mai dificil decât se anticipase, a declarat luni, la un post de radio, ministrul german al finanţelor Wolfgang Schauble, informează AFP.

"Nu există semne de recesiune în Germania", a precizat Schauble pentru postul de radio Deutschlandfunk. "Evoluţia pieţei muncii rămâne pozitivă", a subliniat el.

"În Germania, la fel ca în restul Europei, al doilea trimestru a fost mai rău decât se aştepta", a recunoscut Schauble, dând totuşi asigurări că nu are motive de îngrijorare şi că ţara sa se aşteaptă la o creştere de 3% a PIB-ului în 2011.

Creşterea economiei germane a cunoscut în al doilea trimestru o încetinire mai brutală decât se prevedea, produsul intern brut majorându-se cu doar 0,1% comparativ cu primul trimestru, conform cifrelor comunicate marţi de Oficiul de statistică (Destatis).

Creşterea PIB-ului zonei euro a fost de 0,2% în al doilea trimestru, comparativ cu 0,8% în primele trei luni anului, conform datelor publicate de oficiul european de statistică Eurostat.

Ştire preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: