miercuri, 31 august 2011

CE propune introducerea unui sistem electronic de identificare (DIE) pentru bovine

Comisia Europeană (CE) a propus, marţi, introducerea, pentru prima dată şi pe o bază voluntară, a unui sistem electronic de identificare (DIE) pentru bovine. Sistemul DIE este deja utilizat în mai multe state membre ale UE pe o bază privată, în principal pentru scopuri de gestionare a exploataţiei.

Punerea sa în aplicare pe o scară mai largă va consolida sistemul de trasabilitate actual pentru animalele din specia bovină şi a produselor alimentare (de exemplu, carne de vită), făcându-l mai rapid şi mai precis. În cele din urmă, aceasta poate aduce beneficii pentru fermieri şi alte părţi interesate, deoarece va reduce povara administrativă prin simplificarea procedurilor administrative curente.

În ciuda caracterului său voluntar, propunerea Comisiei permite statelor membre să introducă un regim obligatoriu la nivel naţional. Bovine DIE va consolida protecţia consumatorilor, va îmbunătăţi prevenirea bolilor, va sprijini competitivitatea sectorului şi va îmbunătăţi perspectivele comerciale.

Sursa: Departamentul pentru Afaceri Europene

Niciun comentariu: