vineri, 8 iunie 2012

Sprijin de 18 milioane de euro pentru regiunile din Italia afectate de inundații


Parlamentul European (PE) va vota marți, 12 iunie, un raport al eurodeputatului portughez José Manuel Fernandes de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) care propune acordarea unei sume de 18 milioane de euro regiunilor italiene Toscana și Liguria pentru reconstrucție în urma pagubelor cauzate de inundațiile din octombrie 2011.
Raportul a fost adoptat în comisia pentru bugete pe 31 mai 2012.
Înainte de cutremurele de luna trecută din Italia, regiunile Toscana și Liguria fuseseră afectate grav de inundații. UE va ajuta aceste zone cu peste 18 milioane de euro din Fondul de Solidaritate. Acesta a fost înființat în 2002 pentru reacții la catastrofe naturale precum inundațiile, incendiile forestiere, cutremurele, furtunile sau seceta. Fondul are un buget anual de un miliard de euro și a fost mobilizat de aproape 50 de ori.
Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene a fost creat ca reacție la inundațiile devastatoare din Europa Centrală din vara anului 2002. Până în martie 2012, fondul a fost utilizat în 48 de cazuri pentru ajutor de urgență a victimelor marilor dezastre naturale. 23 de state membre și state care intenționează să adere au fost sprijinite cu 2,5 miliarde de euro în total.
Pe 6 octombrie 2011, Comisia Europeană a publicat o comunicare cu propuneri pentru simplificarea și clarificarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene.
Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: