vineri, 1 iunie 2012

CE:„Sfaturi pentru consumatori” pentru suporterii care călătoresc la EURO 2012


Comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorului, John Dalli, și președintele UEFA, Michel Platini, lansează o campanie UE - UEFA de informare a consumatorului, pentru a-i sfătui pe suporterii care călătoresc la Campionatul EURO 2012.
Un site internet, lansat vineri, accesibil de pe pagina de start a Campionatului European UEFA 2012, și de pe multe alte site-uri internet - inclusiv de pe cele ale Centrelor Europene pentru Consumatori - oferă indicații privind modul cel mai eficient de pregătire a călătoriei și acțiunile care trebuie întreprinse în cazul în care există probleme în calitate de consumatori pe teritoriul Poloniei (sau la întoarcerea din Polonia). (http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/uefa_euro_2012/index_en.htm).
Serviciile centrului de contact Europe Direct vor răspunde la orice întrebări on-line despre drepturile generale ale consumatorilor din UE în 23 de limbi, în timp ce o linie telefonică de informare pentru consumatori în limba engleză – operată de către Federația poloneză a consumatorilor Federacja Konsumentów – va oferi sprijin juridic pentru cei care întâmpină probleme în calitate de consumatori în Polonia. Afișe privind aceste servicii vor fi afișate în beneficiul suporterilor la hotelurile populare.
Linia telefonică de informare pentru consumatori va fi deschisă de la 1 iunie la 31 iulie 2012 pentru a răspunde la toate întrebările legate de consum pe care suporterii le-ar putea avea atunci când sunt în Polonia
Mai mult, Europe Direct va sprijini acest serviciu, având capacitatea de a răspunde la întrebări în cele 23 de limbi ale UE.
Campania UE-UEFA este organizată cu sprijinul rețelei de 29 de Centre Europene ale Consumatorilor (ECC-Net). ECC-Net poate oferi suporterilor sfaturi în materie de protecție a consumatorilor înaintea plecării lor și le poate acorda un sprijin suplimentar – pentru a intra în contact cu societățile sau pentru a urmări traseul reclamațiilor – odată ce suporterii se întorc acasă.
„EURO” este Campionatul European de Fotbal organizat de UEFA, care are loc o dată la patru ani. UEFA EURO 2012 va avea loc în Polonia și Ucraina, cele două țări care îl găzduiesc în comun. Până la 4 milioane de suporteri sunt așteptați să călătorească la turneul final pentru a urmări meciurile atât pe stadioane, cât și pe marile ecrane instalate în locuri special amenajate.
Sursa: Comisia Europeană

Niciun comentariu: