joi, 7 iunie 2012

CE lansează un nou portal pentru transparență


Comisia Europeană (CE) a lansat, joi, un portal pentru transparență, datorită căruia procesele decizionale ale Comisiei vor fi mult mai accesibile cetățenilor ca până acum.
Portalul servește drept fereastră către gama largă de instrumente dezvoltate în ultimii ani, pentru a facilita monitorizarea de către public și pentru a îmbunătăți capacitatea cetățenilor de a-și exercita drepturile. Acesta oferă acces rapid și direct la informații privind: legislația; evaluările impactului; grupurile de experți și comitetele consultative; consultările; reprezentarea intereselor și lobby-ul; accesul la documente; beneficiarii fondurilor UE.
Comisia a condus eforturile în direcția unei mai mari deschideri și transparențe ale procesului decizional în UE. Dar mai putem îmbunătăți în continuare lucrurile. I-am ascultat pe cei care utilizează numeroasele noastre instrumente de transparență și mulți se plâng de faptul că instrumentele sunt dispersate pe site-ul internet Europa și, uneori, sunt greu de găsit. Portalul pentru transparență regrupează toate aceste instrumente și multe alte informații, acordându-le locul central care li se cuvine”, a declarat vicepreședintele Maroš Šefčovič, comisar pentru relații interinstituționale și administrație.
Link-ul la portalul pentru transparență: http://ec.europa.eu/transparency/index_en.htm
Sursa: Comisia Europeană

Niciun comentariu: