marți, 26 iunie 2012

Comisarul Hahn vizitează regiunea Dunării între 27 iunie și 1 iulie


Comisarul pentru politica regională, Johannes Hahn, pornește într-un tur al regiunii, la un an de la lansarea Strategiei Dunării, care reunește 8 state membre și 6 țări învecinate, pentru a se întâlni cu cei care pun planul în practică.
În cadrul circuitului său, care va trece prin șapte țări - Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România și Bulgaria - comisarul se va întâlni cu politicieni de rang înalt și cu părți interesate. El va vizita, de asemenea, o gamă largă de proiecte din cadrul Strategiei Dunării. Călătoria este programată să coincidă cu festivitățile ocazionate anual în regiune de Ziua Dunării.
Strategia Dunării combină politici regionale, de cercetare, de transport și de mediu, precum și de securitate, turism și creștere economică, astfel încât să facă regiunea să devină un loc mai bun pentru a trăi și pentru a munci. Este un instrument pentru realizarea strategiei Europa 2020, care facilitează creșterea economică și crearea de locuri de muncă în macroregiune.
Printre proiectele care comisarul le va vizita în cadrul circuitului său se numără: proiectul fluvial din estul Vienei, „Incubatorul de afaceri BIOS” în nord-estul Croației și podul Calafat-Vidin, unde va asista la un exercițiu comun de salvare pe fluviul Dunărea la frontiera dintre România și Bulgaria.
Se vor organiza conferințe de presă la Viena, Bratislava, Budapesta, Vukovar, Novi Sad, Viminiacium, Drobeta Turnu Severin și Vidin. Se vor pune la dispoziție comunicate de presă cu programul detaliat pentru fiecare țară prin intermediul reprezentanțelor CE și al delegațiilor respective.
Țările care participă la strategia UE pentru regiunea Dunării sunt: Germania (Baden-Württemberg și Bavaria), Austria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, România, Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Moldova și Ucraina.
Sursa: Comisia Europeană

Niciun comentariu: