marți, 5 iunie 2012

Miniştrii economiei din G7 discută, marţi, despre situaţia din zona euro


Miniştrii economiei din ţările G7 urmează să discute marţi, într-o teleconferinţă, despre criza din zona euro şi în special despre 'slăbiciunea unor bănci', a anunţat luni ministrul canadian al finanţelor, Jim Flaherty, citat de AFP.
'Am discutat şi voi discuta din nou marţi dimineaţă şi mai târziu în cursul zilei cu omologii mei din G7', a declarat Flaherty în cursul unei întâlniri cu reprezentanţii presei, organizată la Toronto, referindu-se la posibilitatea unei teleconferinţe cu privire la zona euro.

'Adevărata preocupare în acest moment o reprezintă Europa, slăbiciunea anumitor bănci, faptul că sunt subcapitalizate, faptul că alte ţări europene din zona euro nu acţionează suficient pentru a răspunde problemelor subcapitalizării băncilor şi a ridica un zid de protecţie adecvat', a spus Flaherty, în timp ce pieţele pariau pe o acţiune concertată din partea băncilor centrale.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru AFP că discuţiile vor avea loc în cadrul unei teleconferinţe. G7 reuneşte cele mai puternic industrializate şapte ţări ale lumii: Canada, Franţa Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.
Știre preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: