vineri, 10 februarie 2012

Ziua 112: 74 % dintre europeni nu știu la ce număr pentru apeluri de urgență să sune atunci când călătoresc în UE

Doar 34 % dintre persoanele care călătoresc frecvent și doar 26 % dintre toți europenii știu că 112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență la care pot suna când au nevoie de asistență, atât în interiorul, cât și în afara țării lor, potrivit unui sondaj Eurobarometru.

Pentru a aborda această problemă, la 27 ianuarie 2012 vicepreședinții Siim Kallas și Neelie Kroes au adresat o scrisoare principalelor companii de transport, făcând apel la acestea să își informeze pasagerii despre numărul pentru apeluri de urgență 112.

Lista companiilor participante poate fi consultată pe site-ul http://www.112.eu/.

112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență la care se poate suna gratuit de pe telefoane fixe sau mobile pretutindeni în UE. 112 pune apelantul în legătură cu serviciile de urgență competente (poliția locală, serviciul de pompieri sau serviciile medicale) și este disponibil 24 de ore din 24. 112 este acum operațional în toate statele membre ale UE, pe lângă numerele pentru apeluri de urgență existente la nivel național (precum 999 sau 110).

Danemarca, Finlanda, Malta, Țările de Jos, Portugalia, România și Suedia au decis ca numărul 112 să devină unicul sau principalul lor număr național pentru apeluri de urgență. 112 poate fi apelat și în țări din afara UE, precum Croația, Muntenegru și Turcia.

Ucraina s-a angajat și ea să introducă acest număr în orașele care vor găzdui meciuri din cadrul Campionatului de fotbal Euro 2012 (Donețk, Harkov, Kiev și Lvov) până la începerea acestuia.

Sursa: Reprezentanța Comisiei

Niciun comentariu: