vineri, 24 februarie 2012

Boghicevici: Până la sfârşitul lunii aprilie plăţile în cadrul POSDRU ar putea fi reluate

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat joi, într-un interviu pentru Mediafax, că până la sfârşitul lunii aprilie plăţile în cadrul POSDRU ar putea fi reluate, precizând că au fost întrerupte plăţile pentru cererile din decembrie şi ianuarie, fiind vorba de câteva zeci de milioane de euro.

În interviul acordat agenţiei Mediafax, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a vorbit despre întreruperea plăţilor în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, precizând că se lucrează într-un ritm susţinut pentru remedierea deficienţelor. Ea a estimat că până la sfârşitul lunii aprilie plăţile vor fi reluate.

Claudia Boghiveci a afirmat că una dintre priorităţile mandatului său este ridicarea restricţiilor pentru români menţinute de unele state membre pe piaţa muncii. În acest sens, demnitarul intenţionează să facă vizite de lucru în fiecare ţară pentru a vedea care sunt motivele pentru care aceste restricţii au fost menţinute şi cum pot fi convinse autorităţile de acolo să liberalizeze piaţa muncii pentru cetăţenii români.

Ministrul Muncii a mai spus că va delega în aceste ţări angajaţi de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru a oferi suport administrativ românilor care încearcă să lucreze în acele state, astfel încât să le faciliteze obţinerea documentelor necesare.

Noul ministru al Muncii ţinteşte către o rată a ocupării de 63 la sută în 2013, în acest sens urmând să fie diversificate măsurile active pentru persoanele care caută un loc de muncă şi pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani. Ministrul a precizat că doreşte să încurajeze angajarea tinerilor şi va da un prim exemplu prin scoaterea la concurs a unui post de consilier pentru un tânăr bursier.

Claudia Boghicevici a mai spus că o altă prioritatea a Ministerului în această perioadă va fi protecţia copilului, având în vedere experienţa sa de până acum.

Ministrul Muncii spune că va mai candida pentru o funcţie în Parlament şi că îşi doreşte să fie implicate cât mai multe femei în politică, pentru că sunt muncitoare, tenace şi inteligente.

Ştire preluată de la: Mediafax

Niciun comentariu: