marți, 14 februarie 2012

Analiza anuală a creșterii pentru 2012: o strategie coordonată pentru creștere

Deputații europeni vor vota miercuri trei rezoluții privind Analiza anuală a creșterii pentru 2012, care prezintă prioritățile Comisiei Europene (CE) în domeniul bugetar și cel economic.

Analiza anuală a creșterii este primul pas către Semestrul european pentru coordonarea macroeconomică, ce dorește să ofere UE un cadru structurat pentru coordonarea politicilor bugetare și economice. Analiza anuală a creșterii pentru 2012 reformează politice și bugetare în vederea promovării ocupării forței de muncă și creșterii, conform Pactului de stabilitate și creștere și Strategiei UE 2020.

Analiza include un raport a progresului Strategiei UE 2020, un raport macroeconomic, o propunere de raport comun privind ocuparea forței de muncă și un raport privind politicile fiscale favorabile creșterii economice.

Mesajele cheie ale Analizei anuale a creșterii pentru 2012 sunt: guvernanța economică este importantă, trebuie reduse deficitele și sunt necesare mai multe eforturi pentru redresarea Europei în ceea ce privește creșterea și locurile de muncă. Primele cinci priorități sunt: continuarea unei consolidări fiscale favorabile creșterii economice; restaurarea împrumuturilor normale; promovarea creșterii și a competitivității; abordarea șomajului și a consecințelor sociale ale crizei; modernizarea administrației publice.

Analiza anuală a creșterii pentru 2012 va fi dezbătută în plenul Parlamentului European miercuri, înaintea Consiliului European din martie, când statele membre vor identifica, pe baza analizei, principalele provocări ale UE și vor propune sugestii strategice pentru politicile economice și bugetare.

Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: