joi, 2 februarie 2012

Barosso: Putem conta pe țara lui Mircea Eliade și a lui Constantin Brâncuși, a lui Eugen Ionescu și a lui Emil Cioran

Uniunea Europeană (UE) poate conta pe România și pe cetățenii ei, astfel încât să fie posibilă apariția, la sfârșitul crizei actuale, a unei Uniuni Europene regenerate, a declarat, joi, președintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, în mesajul transmis cu ocazia conferinței „România în UE. Cinci ani de la aderare”.

„Sunt convins că împreună vom reuși să ducem cu bine la capăt o nouă aventură europeană, cea a apariției, la finalul crizei actuale, a unei Uniuni Europene regenerate, perfect adaptată provocărilor de astăzi și de mâine, rămânând, în același timp, ancorată cu fermitate în valorile și principiile sale fondatoare (...) Sunt convins că putem conta pe țara lui Mircea Eliade și a lui Constantin Brâncuși, a lui Eugen Ionescu și a lui Emil Cioran”, a spus Jose Manuel Barroso.

Potrivit acestuia, pentru România, calea către aderarea la UE și aderarea în sine s-au dovedit în mod egal foarte constructive și au fost însoțite de ample reforme, care au contribuit la modernizarea țării li de care au beneficiat cetățenii români.

“În Uniune, eșecul unuia dintre noi în a respecta valorile, principiile, interesele noastre comune poate conduce la un eșec colectiv. În realitate, cine spune Uniunea Europeană spune responsabilitate partajată și solidaritate”, a spus Jose Manuel Barroso.

Președintele CE a adăugat că în mijlocul acestei grave crize este timpul pentru Europa să se adapteze la noul mediu, să investească într-un viitor mai bun, pentru generațiile care vor veni.

Niciun comentariu: