luni, 13 februarie 2012

Intergrupul anti-rasism și pentru diversitate din PE condamnă ferm "linia fierbinte" olandeză care colectează reclamații privind lucrătorii din centru

Intergrupul anti-rasism și pentru diversitate din PE condamnă ferm "linia fierbinte" olandeză care colectează reclamații privind lucrătorii din centrul și estul Europei, după ce Partidul Libertății din Olanda (PVV) a lansat un site, cu scopul declarat de a colecta reclamații cu privire la lucrătorii din Europa Centrală și de Est care trăiesc în Olanda.

Pe acest website, Partidul Libertății adresează întrebari exacte: "Vă confruntați cu probleme din cauza europenilor centrali sau estici? V-ati pierdut slujba în defavoarea unui polonez, bulgar, român sau a oricărui alt cetățean din centrul sau estul Europei? Vrem sa ne spuneți despre asta."

Președinta Intergrupului Anti-Rasism și pentru Diversitate din Parlamentul European, Emine Bozkurt, și-a exprimat profunda îngrijorare. Bozkurt: "Condamnăm ferm inițiativa discriminatorie a Partidului Libertății, deoarece exclude oameni din societatea noastra. Hotline-ul nu este o soluție pentru niciuna dintre problemele care pot exista. PVV este un aliat-cheie al Guvernului olandez. Prin a nu condamna aceasta actiune, Guvernul olandez sprijină indirect aceasta inițiativă discriminatorie care transformă oamenii în cetățeni de rangul doi. Acest lucru este în contradicție cu toate valorile democratice!"

Bozkurt:"Comunități specifice nu trebuie folosite pe post de țapi ispășitori, pentru a crea divizări și neîncredere în rândul cetățenilor Este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru a combate toate formele de discriminare și inegalitate socială. Toate forțele politice trebuie să se unească pentru a promova valorile democratice ale Uniunii Europene și pentru a respinge ideile și acțiunile bazate pe ură și suspiciune la adresa unor anumite comunități din societate".

Vicepreședinta Intergrupului anti-rasism, eurodeputata Renate Weber (PNL, ALDE), a adăugat: "În calitate de deputată din România în Parlamentul European, sunt șocată de un asemenea atac împotriva cetațenilor români și împotriva principiilor fundamentale și a valorilor Uniunii Europene.În așteptarea unei reacții din partea instituțiilor europene, sunt convinsă că mult mai importantă este reacția societății olandeze, care trebuie să nu tolereze astfel de actiuni rasiste și discriminatorii.Guvernul trebuie să condamne asemenea acte și să-și reconsidere partenerii. Instituțiile anti-discriminare olandeze trebuie să ia masuri legale, însă - la fel de important - media și societatea civilă trebuie să respingă, în mod public, actele rasiste și xenofobe".

Sursa: www.renateweber.eu

Niciun comentariu: