joi, 29 septembrie 2011

Presa bulgară: UE se gândeşte să interzică sistemul “all inclusive”

Comisia Europeană intenţionează să interzică hotelurilor să ofere turiştilor cazare pe sistemul 'all inclusive', scrie joi cotidianul sofiot Monitor, citând surse din ministerul bulgar al mediului. Motivul este că în acest fel se irosesc multe produse alimentare care se oferă în timpul meselor, dar nu se consumă şi până la urma ajung la gunoi.

Din acest motiv urmează să fie interzise şi ofertele promoţionale cu produse alimentare din supermarketuri. Datele statistice ale Comisiei Europene arată că numai în Viena în fiecare zi se aruncă pâine cât ar fi de ajuns pentru 200.000 de africani. Până în anul 2013 fiecare stat membru ar trebui să prezinte un plan de reducere a deşeurilor organice.

În Bulgaria deşeurile organice reprezintă aproximativ 50 din total, iar vara ponderea lor creşte până la 60%.

Ziarul scrie că planurile iniţiale ale Comisiei Europene prevedeau reducerea cantităţii de deşeuri pe cap de locuitor până la nivelul de 300 de kilograme pe an. Acest obiectiv s-a dovedit însă prea ambiţios şi în prezent media europeană se situează la nivel de 550 de kilograme. Bulgarii produc totuşi un pic mai puţine deşeuri decât restul europenilor, greutatea anuală a deşeurilor care revin fiecărui locuitor fiind de 470 de kilograme, notează cotidianul.

Știre preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: