luni, 26 septembrie 2011

Dacian Cioloș: Vom găsi o soluție pentru continuarea programului european de ajutor alimentar pentru persoane defavorizate, până la sfârșitul anului

Comisia Europeană intenționează să promoveze o nouă propunere legislativă în vederea continuării programului de aprovizionare cu alimente a persoanelor celor mai defavorizate din UE, a declarat pentru HotNews.ro comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș.

"Analizăm la Comisia Europeană o propunere îmbunătățită pentru a elimina și ultimele critici ale unor state membre care se opun și care spun că acest program vizează mai mult o politică socială decât o politică agricolă. Ne gândim să găsim o soluție juridică din această perspectivă și cu sprijinul președinției poloneze, a consiliului de miniștri, eu cred că până la sfârșitul anului putem să găsim o soluție", a precizat Cioloș.

Potrivit acestuia, propunerea legislativă "va ține cont și de aspectele sociale mai mult decât în momentul de față". Dacă propunerea legislativă a comisiei va fi adoptată de consiliul de miniștri, ar putea fi alocate sume la fel de mari ca până acum.

Doar în acest an s-au alocat prin acest program aproape 500 de milioane de euro.

Știre preluată de la: Hotnews

Niciun comentariu: