miercuri, 21 septembrie 2011

Leonard Orban: Voi propune în 2-3 luni realoacarea fondurilor europene între ministere

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, va propune realocarea între ministere a fondurilor de la Uniunea Europeană, iar decizia finală, care va fi transmisă Comisiei Europene (CE), va fi luată în următoarele 2-3 luni.

“O să propun realocarea unor fonduri între ministere, în ideea să transferăm banii acolo unde se pot cheltui. Este clar că pe anumite programe nu pot fi cheltuiţi. Trebuie să ne hotărâm în 2-3 luni pentru că nu mai este timp. Va fi nevoie şi de încă trei luni ca să ne aprobe Comisia Europeană această realocare”, a declarat miercuri ministrul Leonard Orban, la o conferinţă pe tema cadrului bugetar multianual al UE.

Orban a mai afirmat că nu se vor produce schimbări peste noapte în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene şi a amintit în acest sens că, printr-o decizie a autorităţilor române, plăţile sunt suspendate până în luna noiembrie, pentru a verifica dacă sunt probleme cu proiectele finanţate din fonduri europene.

La audierea de luni din Parlament, ministrul Orban a arătat că România va trebui să cheltuiască până la sfârşitul anului 2013 8,6 miliarde de euro din fonduri europene.

În primul semestru din 2011, România a primit de la UE 1,25 miliarde euro şi a plătit la bugetul Uniunii o contribuţie de 0,68 miliarde lei.

Ştire preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: