marți, 27 septembrie 2011

Evacuarea a 200 de romi din Marsilia

Circa 200 de romi originari din România au fost evacuaţi în cursul dimineţii dintr-un cartier din Marsilia, provocând nemulţumirea Ligii drepturilor omului (LDO), potrivit mai multor surse citate de ziarul Le Figaro în ediţia de marţi.

Evacuarea acestor romi, între care mulţi copii şi chiar şi câţiva bebeluşi, a început dis-de-dimineaţă, potrivit unei reprezentante a asociaţiei 'Rencontres Tsiganes', Caroline Godard, prezentă la faţa locului.

'La Marsilia sunt două tabere de romi. Aceasta, care este mai veche, cuprinde copii ce sunt şcolarizaţi. Deci, ei nu vor mai putea merge azi la şcoală, iar grupul va fi dispersat', s-a revoltat preşedintele LDO din Bouches-du-Rhône, Bernard Eynaud, şi el prezent la evacuare. Operaţiunea de evacuare era asigurată de 150 de poliţişti şi jandarmi.

Potrivit lui Bernard Eynaud, operaţiunea se desfăşura într-o 'atmosferă tensionată', cu participarea unui mare număr de poliţişti 'agresivi', 'ceea ce este ceva nou'. El a mai afirmat că unei ziariste nu i s-a dat voie să pătrundă în tabără.

'Primăria Marsiliei s-a angajat la 11 august să organizeze o masă rotundă în vederea identificării de soluţii şi iată că singurul răspuns dat azi este intervenţia poliţiştilor', a adăugat acesta. 'Romii care vor accepta să se întoarcă în România vor fi conduşi la un centru de primire de urgenţă din Madrague-Ville', a precizat Bernard Eynaud.

Știre preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: