vineri, 2 septembrie 2011

CE: Încep înscrierile pentru concursul Juvenes Translatores 2011

Şcolile care doresc să participe la concursul Juvenes Translatores, organizat de către Direcţia Generală Traduceri a Comisiei Europene (DGT), trebuie să se înscrie în perioada 1 septembrie- 20 octombrie 2011.

Ulterior, se va organiza o tragere la sorţi în vederea selectării şcolilor care vor participa la concurs din rândul celor care s-au înscris. Şcolile astfel selectate vor trebui să aleagă cel mult cinci elevi care vor participa la concurs şi să introducă în baza de date numele concurenţilor şi combinaţiile de limbi alese de aceştia, până la 16 noiembrie 2011.

Concursul este deschis elevilor născuţi în 1994 şi pot participa peste 750 de şcoli. În acest an, tema textelor de tradus va fi voluntariatul, pentru a marca Anul european al voluntariatului.

Testul de traducere va avea loc la data de 24 noiembrie 2011. În ziua testului, DGT va pune la dispoziţia şcolilor textele care urmează a fi traduse. Traducerile trebuie trimise către DGT Bruxelles în aceeaşi zi, prin scrisoare recomandată, la adresa următoare: "Juvenes Translatores", European Commission, Directorate-General for Translation, attn: Ms. Pinuccia Contino, G-6 06/16, B – 1049 Brussels, Belgia.

DGT va evalua traducerile şi va alege câte o lucrare câştigătoare pentru fiecare stat membru al UE.

Elevii autori ai traducerilor câştigătoare vor fi invitaţi la Bruxelles în luna martie 2012, unde vor participa la ceremonia de decernare a premiilor. DGT va suporta costurile de călătorie şi de cazare ale laureatului şi ale unui adult însoţitor pentru fiecare stat membru.

Concursul de traduceri Juvenes Translatores, aflat la a 5-a ediţie, a fost creat tocmai pentru a-i încuraja pe tinerii care vor să înveţe limbi străine.

Sursa: Comisia Europeana

Niciun comentariu: