vineri, 2 septembrie 2011

Eurostat: Preţurile producţiei industriale au crescut în UE cu 0,4%, în iulie

Preţurile producţiei industriale au crescut în iulie, comparativ cu luna precedentă, cu 0,4% în Uniunea Europeană şi cu 0,5% în zona euro, potrivit datelor prezentate, vineri, de Oficiul de Statistică al Comunităţii Europene (Eurostat).

În iunie 2011, preţurile producţiei industriale au rămas stabile în ambele zone.

Cele mai importante creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Cipru (2%), Lituania (1,4%), Ungaria (1,2%), Grecia (1,1%) şi România (0,8%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Danemarca (minus 0,8%), Belgia (minus 0,4%) şi Suedia (minus 0,3%).

Comparativ cu iulie 2010, preţurile producţiei industriale în Uniunea Europeană au crescut cu 7%, iar în cazul zonei euro s-a înregistrat un avans de 6,1%.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri ale preţurilor producţiei industriale au fost înregistrate în Marea Britanie (12,6%), Lituania (10,7%) şi Letonia (9%) iar cele mai reduse creşteri ale preţurilor producţiei industriale au fost înregistrate în Malta şi Suedia (ambele cu 1%) şi Slovacia (2%). În România, preţurile producţiei industriale au crescut cu 7,8%, după ce în luna precedentă au urcat cu 8,6%.

Ştire preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: