joi, 12 ianuarie 2012

Mario Monti: Summitul UE devansat pentru 29 ianuarie

Summitul Uniunii Europene prevăzut iniţial pentru 30 ianuarie a fost devansat cu o zi, urmând să se desfăşoare duminică, 29 ianuarie, din cauza grevei generale anunţate pentru ziua următoare în Belgia, a indicat joi primul ministru italian Mario Monti, transmite AFP.

Summitul de la Bruxelles "a fost devansat pentru 29 /ianuarie/ din motive tehnice", a declarat Monti, într-o intervenţie în Camera Deputaţilor de la Roma.

Şeful guvernului italian s-a adresat parlamentului în legătură cu întâlnirea avută în ajun cu cancelarul german Angela Merkel şi înaintea altor discuţii la nivel european.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat, la sfârşitul lunii decembrie, organizarea unui summit informal al Celor 27 la data de 30 ianuarie. Un preaviz de grevă generală depus în Belgia riscă însă să paralizeze transporturile din această ţară şi legăturile internaţionale, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul lui decembrie.

Miercuri, o sursă europeană declara pentru AFP că UE nu exclude modificarea datei summitului, din cauza grevei.

Summitul de la sfârşitul lunii ianuarie ar urma să abordeze teme precum creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în UE, şi să pregătească reuniunea formală de la 1 martie a liderilor Celor 27.

Știre prelută de la: Agerpres

Niciun comentariu: