joi, 26 ianuarie 2012

Bill Gates: Generozitatea Europei a salvat milioane de vieți

Bill Gates a salutat marți, la Parlamentul European, angajamentul Uniunii Europene (UE) în ajutorul pentru dezvoltare și a încurajat statele membre să facă în continuare acest lucru, în ciuda situației economice dificile.

Bill Gates a arătat că UE reprezintă cel mai mare donator pentru dezvoltare din lume. „Generozitatea Europei a salvat milioane de vieți“, a spus Bill Gates.

“Rolul Europei va șlefui acțiunea globală și ceea ce li se întâmplă oamenilor care au nevoie de ajutor“, a spus dumnealui deputaţilor europeni de la comisia pentru dezvoltare”, a spus Bill Gates.

Bill Gates s-a arătat optimist în rezolvarea problemelor sărăciei, arătând că în ultimii 50 de ani s-au făcut progrese remarcabile în acest sens. Gates a dat exemple concrete despre rezultatele obținute în țările sărace în sănătate și agricultură și în reducerea corupției. Totodată, Bill Gates a salutat „efortul Parlamentului European de a păstra fondurile de ajutor pentru dezvoltare și de a crește fondurile pentru cercetare“ în cadrul financiar multianual 2014-2020.

„Trebuie să fiți mândri de ce ați făcut“, le-a spus Gates deputaţilor europeni, subliniind necesitatea difuzării „poveștilor de succes“ și a continuării angajamentelor în numele umanității.

În cadrul reuniunii cu Bill Gates, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a arătat că Uniunea Europeană are datoria de a arăta solidaritate și de a contribui la ajutorul internațional, deoarece „stabilitatea pe termen lung a UE depinde de stabilitatea celorlalte regiuni ale lumii“. Mulțumind domnului Gates pentru activitatea fundației sale Bill and Melinda Gates, Schulz a spus că, „indiferent de culoarea politică, Parlamentul European va sta alături de dumneavoastră“.

Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: