miercuri, 25 ianuarie 2012

Leonard Orban: Costurile expertizei BEI, BERD și Băncii Mondiale vor fi suportate din fonduri europene

”Mâine, cu prilejul sosirii la București a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, sperăm să semnăm memorandumul de cooperare cu BEI și Banca Mondială pentru ca experții acestor instituții financiare să acorde României sprijin în vederea creșterii ratei de absorbție și pentru pregătirea viitorului cadru multianual”, a precizat, pentru Capital, Leonard Orban, ministrul afacerilor europene.

România va semna ulterior un acord pentru furnizare de expertiză și cu BERD. Referitor la acordul cu Banca Mondială, autoritățile de la București așteaptă reacția instituției cu sediul la Washington la ultima propunere avansată de România.

Cheltuielile aferente furnizării de expertiză din partea instituțiilor financiare vor fi suportate din fondurile europene alocate României pentru asistență tehnică.

”Pentru statele membre care au întâmpinat probleme în atragerea fondurilor comunitare, Comisia Europeană a acceptat anumite condiții astfel încât să se permită accesul mai rapid la expertiza internațională”, a spus Orban.

Știre preluată de la: Capital

Niciun comentariu: