miercuri, 25 ianuarie 2012

Comisarul european Johannes Hahn vizitează România

Johannes Hahn, comisar european pentru politică regională, va efectua o vizită oficială în România în data de 26 ianuarie 2012.

Oficialul UE se va întâlni cu Traian Băsescu, preşedinte al României, cu Emil Boc, prim-ministru al României, şi cu Leonard Orban, ministru al Afacerilor Europene.

Comisarul european pentru politică regională va participa, la sediul Guvernului României, la lucrările comitetului interministerial privind absorbţia fondurilor europene şi la o reuniune cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale referitoare la acordarea de asistenţă tehnică autorităţilor române pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.

De asemenea, oficialul european va asista, împreună cu premierul României, Emil Boc, la ceremonia de semnare a memorandumurilor de înţelegere dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, respectiv Banca Mondială, privind sprijinul acordat de aceste instituţii financiare pentru absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune de către România.

Agenda comisarului european Johannes Hahn cuprinde şi participarea la „Conferinţa de lansare la nivel naţional a procesului de programare a fondurilor europene destinate unei dezvoltări inteligente, incluzive şi durabile 2014 – 2020”.

Jurnaliştii sunt invitaţi să participe la scurte declaraţii de presă susţinute de oficialul european împreună cu primul-ministru Emil Boc, începând cu orele 11:45, la Palatul Victoria, precum şi la conferinţa de presă comună pe care dl comisar Johannes Hahn o va susţine împreună cu dl ministru Leonard Orban, începând cu orele 15:30, în sala Concerto a hotelului Intercontinental.

Sursa: Reprezentanța Comisiei

Niciun comentariu: