luni, 4 iulie 2011

Statele membre trebuie să prezinte strategii de integrare a romilor, până la sfârşitul anului

Statele membre trebuie să îşi prezinte, până la sfârşitul anului 2011, strategiile naţionale de integrare a romilor, potrivit cadrului UE al Comisiei Europene aprobat de liderii europeni, la sfârşitul săptămânii trecute.

Conform cadrului UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor, fiecare dintre cele 27 de state membre UE va stabili modul în care intenţionează să îmbunătăţească situaţia celor mai vulnerabile comunităţi de romi care trăiesc pe teritoriile lor.

“Acum este momentul să transpunem cuvintele în fapte. Acest cadru UE nu poate fi încununat de succes fără sprijinul puternic şi susţinut al tuturor statelor membre. Aştept cu deosebit interes să văd felul în care fiecare guvern naţional intenţionează să asigure o mai bună integrare a romilor în ţara sa”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, comisarul UE pentru justiţie

Statele membre trebuie să identifice soluţii în patru domenii esenţiale pentru asigurarea unei mai bune integrări sociale şi economice a romilor, respective educaţie, ocuparea forţei de muncă, sănătate şi politica în domeniul locuinţelor.

Pentru a susţine eforturile naţionale, sunt disponibile fonduri UE şi un cadru juridic solid de combatere a discriminării. Comisia Europeană va evalua aceste planuri şi va prezenta rapoarte în acest sens în primăvara anului viitor. Acest proces va fi reluat în fiecare an, lansându-se astfel o revizuire periodică a progreselor înregistrate la nivel naţional în contextul cadrului UE.

Sursa: http://ec.europa.eu/romania/news/010711_sprijin_integrarea_romilor_ro.htm

Niciun comentariu: