luni, 11 iulie 2011

Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitală: Este îngrijorător că peste 50% dintre români nu au acces la internet

Pentru a ajunge la o rată de penetrare de 80% la nivelul gospodăriilor în privinţa conexiunilor la internet broadband până în 2015, aşa cum şi-a propus, România mai are multe de făcut şi este îngrijorator că peste 50% dintre romani nu au acces la internet, a declarat, luni, la Bucureşti, Neelie Kroes, vicepreşedintele Comisiei Europene.

"În toată Europa şi în România trebuie să ne concentrăm pe cei care riscă să rămână în urmă în privinţa accesului la internet, cei cărora le spun "virgini digitali", respectiv cei cu venituri şi educaţie redusă, din zona rurală. Trebuie să investim fonduri în reţele de mare viteză, pentru a oferi internet broadband tuturor", a spus, luni, Neelie Kroes, vicepreşedintele CE şi comisar pentru Agenda Digitală, în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti.

Într-adevăr, un studiu Gallup efectuat la mijlocul lunii martie din acest an la solicitarea autoritaţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) evidenţia faptul că "majoritatea gospodăriilor româneşti (56%) nu dispune de acces la internet în timp ce, dintre cele care beneficiază de acces, cele mai multe (39%) folosesc reţeaua de telefonie fixă".

De asemenea, strategie naţională de broadband, lansată în anul 2009, prevede creşterea ratei de penetrare, la nivelul gospodăriilor, a conexiunilor în bandă largă (la puncte fixe) până la 40% în 2010 şi de 80% în 2015. La nivelul anului trecut, aceasta ţintă nu a fost atinsă. Mai exact, datele ANCOM arată că la sfârşitul anului trecut, rata de penetrare a conexiunilor de acces la internet la puncte fixe la 100 locuitori a ajuns la 14%, în timp ce rata de penetrare la 100 gospodării a crescut la 36,8%.

Ştire preluată de la: Hotnews

Niciun comentariu: